[De consument] Blijf van mijn centen af!

Door BAS80 op woensdag 27 januari 2010 12:34 - Reacties (25)
Categorie: -, Views: 6.043

Wat is het toch met die bedrijven en instellingen van nu?

Vorig jaar overleed mijn moeder, en automatisch word je de erven van. Ik woonde op mijzelf en mijn moeder had schulden dus ik heb afstand gedaan van de erfenis (Dus geen erfgenaam) Op de dag van overlijden heb ik alles af laten sluiten alles lag al klaar want ik wist dat het zou gebeuren ik heb namelijk euthanasie laten plegen. Ik moest 3 maand wachten op uitspraak van de rechter en die is gekomen. Afstand, ik hoef niks te betalen maar ik krijg ook niets. Nou heb ik al een jaar ruzie met de gemeente Deventer die zegt dat ik er 3 maand heb gewoond terwijl er geen druppel gas/water/licht is gebruikt en alles is afgesloten op dezelfde dag. Nu willen ze 300+ van mij voor afvalstoffen heffing ze blijven zeggen dat ik er heb gewoond terwijl ik alle bewijzen heb dat het niet zo is en ieder bezwaar slaan ze in de wind. Alsof in daar 3 maand in het donker en de kou ga zitten terwijl ik een eigen huis heb!
Ik laat het dan maar gewoon voorkomen, ik betaal geen cent.

Ditzo auto verzekering heb ik vorig jaar beŽindigt, na een belletje moest ik mijn vrijwaringsbewijs mailen. zogezegd zo gedaan. Tot 5x aan toe krijg ik weer rekeningen binnen en mail weer het vrijwaringsbewijs. Totdat ik echt kwaad werd en een aangetekende brief heb gestuurd met dreiging van gerechtelijke stappen. En ja hoor ik krijg een lullig excuus mailtje terug. Maar eindelijk is het geregeld.

November/December Miele BV.
Er word zomaar 98 Euro via incasso van mijn rekening afgeschreven, gelukkig 1 belletje en met 48 uur stond het er weer op. Iemand had mijn rekeningnummer opgegeven. Maar dit schijnt door de ING niet te worden gecontroleerd. Andere banken wel.

Vorige maand heeft energiedirect nog een een bedrag van 200Euro bij een vrindin afgehaald terwijl ze gewoon bij Essent zit. Ze heeft nooit wat te doen gehad met energie direct. Natuurlijk heeft ze de boel direct gestorneerd.

Gisteren kreeg ik een brief van Interim Justitia binnen, verrek ik had mijn boetes (fout parkeren) toch betaald? En dat was een veel lager bedrag. In iedergeval geen 322Euro.
Dan maar weer de telefoon inklimmen: Ja meneer dat is van uw laatste factuur van KPN uit November 2009. Ik: Maar ik heb al in geen 12 JAAR een abonnement bij KPN gehad. Het staat toch echt op uw naam zei de man. Dat kan niet, want ik heb al jaren Vodaphone.
Ik word als het goed is vandaag nog teruggebeld door Interrim.

Het is echt ongelofelijk hoe bedrijven met dit soort persoonlijke gegevens en geld omgaan van nietsvermoedende consumenten, en ze denken dat ze maar alles mogen en kunnen. Blijf met je fikken van (die weinige) centen af die ik heb!!!!!
mijn bloed begint momenteel tegen het kookpunt aan te lopen, dit kost me gewoon iedere keer klauwen vol tijd belkosten en geld. En daar heb ik alledrie niet veel van.
Waarom moeten ze mij toch iedere keer hebben. :'( |:(

Volgende: Wij zijn het zat! 02-'10 Wij zijn het zat!
Volgende: De laatste borrelnoot in mien leven... 11-'09 De laatste borrelnoot in mien leven...

Reacties


Door Tweakers user truegrit, woensdag 27 januari 2010 12:38

Wees niet bang, dit gebeurd ons allemaal. Tis alleen wel frapant dat het bij jou zo veel gebeurd :)

Door Tweakers user woekele, woensdag 27 januari 2010 12:54

Wees niet bang, dit gebeurT ons allemaal.
Dat is nou juist de reden om wťl bang te zijn! Het loopt de spuigaten uit inmiddels met alle bedrijven waar je (verplicht) mee te maken krijgt, die er een potje van maken. Je bent gewoon uren per maand kwijt alles rechtgebreid te krijgen met die mafketels.

Door Tweakers user AMD1800, woensdag 27 januari 2010 13:01

Als het echt zo veel tijd en moeite kost, moet je ze maar voor de rechter slepen he. Onkostenvergoeding vragen

Door Tweakers user BAS80, woensdag 27 januari 2010 13:07

Ik hoor het in mijn omgeving steeds vaker, die vriendin van mij had gewoon een paar dagen niks te eten. Ik heb haar maar wat geleend en andere mensen ook totdat ze het geld weer terug had.
Dit soort dingen brengen ook veel frustraties met zich mee, en dit gebeurd niet 1x maar mij meerdere keren per jaar.

Ik dacht dat mijn ongeluk dit jaar was afgelopen, want ik ben dit jaar op Zaterdag de 13de jarig. Vorig jaar op Vrijdag de 13de.
Schijnbaar niet dus :/
Why me?

Door Tweakers user Mr.Qips, woensdag 27 januari 2010 13:21

Het overkomt ons inderdaad allemaal. Doordat alles tegenwoordig geautomatiseerd is, is het gezond verstand verdwenen. Dat is gewoon slordig. Voordeel is wel dat hierdoor producten goedkoper kunnen worden.

Door Tweakers user smesjz, woensdag 27 januari 2010 13:23

Wat betreft die afvalstoffenheffing kijkt de gemeente alleen naar het GBA. Dus misschien dat daar nog gegevens van je zijn terug te vinden?

Dat je geen electriciteit/water e.d. verbruikt hebt is niet interessant voor de gemeente,afvalstoffenheffing gaat over ophalen & verwerken van huisvuil. Als je het hele jaar op vakantie bent en toch het huis aanhoudt, betaal je toch gewoon de volle mep.
Met verhuizing krijg je een vermindering op het bedrag.

Ik heb gelukkig nooit last gehad van bedrijven die moeilijk doen, wel wat brieven gekregen van aanmaningen die gericht waren aan de vorige eigenaar. Retour afzender en bellen was altijd wel voldoende.

Door Tweakers user twixx, woensdag 27 januari 2010 13:25

Ik heb behoorlijk gelazer gehad met Interim Justitia. Mijn advies zou zijn om direct schriftelijk een kopie van de factuur op te vragen. Ik heb dat destijds telefonisch gedaan maar nooit wat gehad anders dan automatisch herinneringen en ophogingen.

Door Tweakers user 238498, woensdag 27 januari 2010 13:27

@Mr.Qips
Wat heeft dit te maken met bedrijven die er een zooitje van maken en schijnbaar overal mee weg kunnen komen.
Als consument wordt je gedwongen de bewijslast aan te leveren voor fouten aan de andere kant.
Te zot voor woorden!

Ook ik zit uren aan de telefoon om de fouten van dit soort bedrijven "aan te vechten" geld terug halen, brieven beantwoorden.
Om een week na de belletjes weer van vooraf aan te beginnen omdat de collega het niet snapt, het systeem een fout maakt of omdat ze weer is niet weten hoe het kon gebeuren.

Om dan toch op je ractie in te gaan:
En kan je mij 1 voorbeeld geven wat er dan goedkoper is geworden?

Door Tweakers user MvH MontySCOUT, woensdag 27 januari 2010 13:40

@nossio, automatisering bespaard over het algemeen kosten van personeel(mits het systeem perfect werkt natuurlijk). Kosten besparing levert ůf meer winst op voor het bedrijf, of een goedkoper product. Goedkoper product is alleen van toepassing wanneer er voldoende concurrentie is. Dus het kan gewoon goedkoper worden door automatisering maar veel hoef je er niet van te verwachten ;).

Door Tweakers user Apache, woensdag 27 januari 2010 13:46

Misschien iemand met een slordig geschrift (of spraakgebrek) met een gelijkaardig rekeningnummer als jou?

In ieder geval wel naar een bank gaan die het wel controleerd en een ander rekening nummer, want zoveel incidenten lijkt mij niet normaal.

Zelf ook al wel eens wat gehad met telenet ... zeer frustrerend, ging toen over iets van een 250-300§, maar inderdaad als consument moet je niet met je laten sollen.

Door Tweakers user BAS80, woensdag 27 januari 2010 13:48

Smesjz Er is in die tijd ook geen kliko geleegd en de bakken zijn gechipt, het huis was al ontruimt Koelkast diepvries e.d. voor de Euthanasie omdat ze al een tijd op de kanker afdeling was. Deze gegevens zijn voor hun ook opvraagbaar.
Zelfs een aangetekende brief van mijn erfrecht advocaat haalde niks uit, die overigens zegt dat ik volledig in mijn recht sta
Ik heb afstand gedaan van alle lusten en lasten dus ook van dit soort vorderingen. De DSB lening van mijn moeder toendertijd heb ik ook veel problemen mee gehad om er vanaf te komen. Die snapten ook niet wat afstand van de erfenis betekend. Enkel de (landelijke)belastingsdienst werkte goed mee, de uitspraak van de rechter meegestuurd naar een speciale erfrecht afdeling en het was met een week geregeld.

@ Twix, ik heb Interim Justitia gevraagd een kopie contract te sturen waar mijn handtekening onder staat. Dat gaat moeilijk worden :) Of iemand heeft persoonsfraude gepleegd, tja dan word het wat moeilijker.

@ Mr.Qips, goedkoper? lolz :P leg uit.

[Reactie gewijzigd op woensdag 27 januari 2010 13:50]


Door Tweakers user jbdeiman, woensdag 27 januari 2010 13:51

Ik heb zoiets gehad met de belastingdienst, ook zo'n lekker gebeuren is dat soms. De afdelingen e.d. staan blijkbaar compleet los van elkaar en weten niet wat er op andere afdelingen gebeurt.
Je moet als ondernemer betalen aan de belastingdienst en hiervoor aangifte doen, ik ben zelf eerst de fout in gegaan door geen aangifte te doen en vervolgens een schatting te krijgen. Nou was de eerste betaling er bij-ingeschoten (oftewel, boel geklapperd maar niet aan gedacht over te maken, omdat dat op dat moment niet kon van mijn bezittingen) en toen kreeg ik een aanmaning van de belastingdienst, of ik het binnen zoveel dagen wou overmaken. Nu had ik ook aangifte gedaan (in de tussentijd) en er was mij verteld dat ze de boel in het geheel met elkaar verrekenden dus dat ik de schatting niet hoefde te betalen.

Zo gezegd zo gedaan, brief weer in de map, en gebeld met de vraag waarom die aanmaning dan kwam, omdat mij was verteld dat ze dit gingen verrekenen en ik de schattign (vele malen te hoog) niet hoefde te betalen.
Een goede week later weer een aanmaning, voor hetzelfde, in de bus, maar dan wel een bevelschrift, binnen 2 dagen kon een deurwaarder worden verwacht. Toch enigszins geschrokken weer de belastingdienst bellen, een andere man aan de telefoon (heb namen daarbij ook genoteerd) die mij vertelde dat ik inderdaad niet hoefde te betalen, maar dat ik voor de zekerheid maar wel een bezwaarschrift moest indienen. Sindsdien niet wat weergehoord, wel meteen bevestiging van ontvangst maar ze mogen een aantal weken doen over uitspraak / reactie op dit bezwaarschrift.

Natuurlijk ook niet goed van mezelf, maar het blijkt wel dat verschillende onderdelen vn de belastingen (controle/ betalingen e.d.) lekker langs elkaar heen werken en zo soms onterecht mensen de stuipen op het lijf jagen. Als ik niet had gebeld had ik eerst geld moeten overmaken, konden zij rente trekken en mij later het geld weer terugbetalen wat ik teveel had betaald. Zo werkt het natuurlijk niet.

Door Tweakers user 238498, woensdag 27 januari 2010 14:21

@MvH MontySCOUT,
Het wordt goedkoper voor de bedrijven (misschien) maar goedkoper voor ons nooit niet
:)

Door Tweakers user ODM, woensdag 27 januari 2010 14:29

Trieste zooi inderdaad. Gemeente en de belastingdienst hebben hier een handje van, maar de grote bedrijven ook. Vorig jaar bij een sterfgeval hetzelfde ervaren, iedereen wil nog even zoveel mogelijk vangen, en enige service hoef je niet te verwachten.

Door Tweakers user Tsurany, woensdag 27 januari 2010 14:33

Het zou eens tijd worden dat de consument een vergoeding krijgt per stommiteit. Als ik te laat betaal krijg ik direct een verhoging met administratie kosten, is een bedrijf te laat met geld teruggeven dan moet ik nog hun dure nummer bellen om het geld terug te krijgen. Belachelijk gewoon.

Door Tweakers user Faust, woensdag 27 januari 2010 14:47

Ik voel met je mee, het lijkt me een bijzonder vervelende situatie.

Door Tweakers user KnoppenSpook, woensdag 27 januari 2010 15:45

Balen dit soort shit.
Wat ik altijd doe is de belkosten declareren bij ze. En als ze weigeren te betalen, gewoon met wettelijke rente blijven eisen.
Kost je misschien nog meer tijd, maar in ieder geval geen belkosten meer...

Door Tweakers user Nikeo, woensdag 27 januari 2010 16:10

Ben student, en was eerst behoorlijk laks met dit soort dingen. Ben een keer goed op mijn bek gegaan door mijn eigen schuld (slechte administratie met bonnetjes) maar heb tegenwoordig een goed arsenaal aan bewijsstukken.

Handig:
- PDF facturen van online shops even uitprinten en in een mapje gooien. Mail kun je makkelijk kwijtraken
- als je je ov inlevert krijg je een PIEPKLEIN bewijsje. Dit bewijsje kan je echter duizenden euro's schelen.
- bonnetjes van electronica even in een envelop gooien.
- en vooral zorgen dat je goed verzekerd bent. Had een tv gekocht die in de kerstdagen werd gestolen. Had gelukkig net 2 maanden een inboedelverzekering van de ING (2,80 per maand ofzo)
- en laat je niet pakken door winkels die zeggen dat er geen garantie meer op spullen zit. Is vaak wel zo.

[Reactie gewijzigd op woensdag 27 januari 2010 16:11]


Door Tweakers user rdfeij, woensdag 27 januari 2010 16:38

Dat is dus ook precies waarom ik maandelijks mijn rekeningen netjes even overzet in een ander programmatje... Dan zie je zelf wat er gebeurd met je rekening. (en ook hele leuke overzichtjes...)

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 27 januari 2010 16:45

Ik snap niet dat men geld zomaar van een rekening kan halen. Hier in BelgiŽ is dit bijna onmogelijk. Ik moet zelf naar de bank gaan (kan online ook) om een domiciliŽring te activeren en kan ze ook zelf online terug verwijderen wanneer het contract verbroken word. Is zelfs zo erg dat men vader zijn domiciliŽring van Telenet nooit in orde heeft gekregen.

Bij laattijdige betaling mag men normaalgezien ook niet direct een administratieve kost aanrekenen. Enkel als het systematisch gebeurd. Men kan namelijk nooit bewijzen dat je de eerste factuur hebt gehad, kan verloren gegaan zijn bij de post.

Alles wat van belang is met bedrijven (zij het abbonementen, contracten, ...) altijd per aangetekend schrijven opzeggen. Nooit telefonisch of per mail.

Door Tweakers user Vizzie, woensdag 27 januari 2010 18:32

Het zou eens tijd worden dat de consument een vergoeding krijgt per stommiteit. Als ik te laat betaal krijg ik direct een verhoging met administratie kosten, is een bedrijf te laat met geld teruggeven dan moet ik nog hun dure nummer bellen om het geld terug te krijgen. Belachelijk gewoon.
Ik wil niet alleen m'n belkosten terug, maar ook vergoeding voor m'n tijd tegen een vergelijkbaar tarief als incassobureau's etc. rekenen (zeg 500 euro per uur al je ziet wat het blijkbaar kost om ťťn briefje te sturen).

Ik vind het prima dat ze mensen die niet betalen voor goederen of diensten die ze gehad hebben aanpakken, en flink hard ook, maar laten ze wel zo zorgvuldig zijn mensen die wel gewoon netjes betalen met rust te laten.

Door Tweakers user woekele, woensdag 27 januari 2010 18:58

Als het echt zo veel tijd en moeite kost, moet je ze maar voor de rechter slepen he. Onkostenvergoeding vragen
Ja, want een rechtzaak kost geen tijd en moeite (en geld?)...

Door Tweakers user Dharion, woensdag 27 januari 2010 21:30

De gemeente Deventer is sowieso al een en al rompslomp...
Ervaring zat mee

Door Tweakers user BAS80, woensdag 27 januari 2010 22:07

[sarcamse]Ja, het is vooral geen extra druk aangezien ik dit weekend net oververhuist ben dit weekend naar een koophuis, en nu druk bezig ben met uitpakken, netwerk aanleggen enz. [/sarcasme]


Het zal wel een systeemfout zijn of iets dergelijks, of een persoonlijke fout. Kom maar met die contracten en mijn copie ID die hebben ze toch niet. We roggelen het wel weer. :/

Maar ik blijf het raar vinden dat bedrijven 'soms' moedwillig consumenten dit ongestraft kunnen aandoen. Want daar valt voor jou als consument vaak toch geen eer te behalen. Het kost vaak enkel nog maar meer duiten.....
Ik word er weer vanaf gescheept met een lullig briefje of mailtje met sorry. En wie betaald mijn belkosten, tijd en frustratie?
ik....
Als ik ze voor de rechter moet slepen kan ik beter stoppen met werken. :P

@Dharion Die gasten bij gemeente Deventer hebben echt een granieten plaat voor hun kop , niet normaal.......

[Reactie gewijzigd op woensdag 27 januari 2010 22:13]


Door Tweakers user BAS80, vrijdag 29 januari 2010 11:31

Ik zou dezelfde of de volgende dag teruggebeld worden door Interrim, ik heb een flauw vermoeden dat ze het contract en copie paspoort niet kunnen vinden. Want die hebben ze niet :P

Hopelijk loopt het met een sisser af

Reageren is niet meer mogelijk